Over ons

Ons prachtige boerenbedrijf wordt gerund door een derde generatie gepassioneerde boeren. De twee broers Michel en Jos bestieren hier de fruiteelt en de melkveehouderij. Dat ieder zijn eigen expertise heeft, maakt onze boerderij afwisselend, aantrekkelijk en een feest om er te werken. Juist deze waardering voor alles wat groeit, bloeit en de basis vormt van producten voor mooie gerechten, maakt dat we dit met iedereen willen delen.

Mijn naam is Rebecca Steinbusch-Lacroix. Ik ben de vrouw van boer Michel. Het enthousiasme en onze liefde voor dit vak wilden we al in 2003 met de wereld delen. Dat was naar aanleiding van een dag lesgeven aan een basisschool. We vertelden de leerlingen over melkkoeien en kaasmaken. De reacties van de kinderen werkte aanstekelijk. Het ongelooflijke enthousiasme en de tomeloze leergierigheid van de kinderen waren hartverwarmend. Daar moesten we méér mee doen.

Inmiddels heeft de vierde generatie potentiële boeren zich gemeld. Onze drie zoons Jordy (11), Andy (9), Ruben (6) en dochter Tess (3) wordt het boerenleven met de paplepel ingegeven. Soms weten ze meer details erover te vertellen dan ik.

Met het enthousiasme en de inspiratie die we in 2003 voelden, hebben we concrete stappen gezet. Sinds 2011 bestaat ‘Lacro-i-Agro’. Deels refereert het aan mijn meisjesnaam en natuurlijk de agrarische sector. Dit initiatief zijn we succesvol verder aan het ontwikkelen. Er valt immers zoveel te zien, te beleven en te leren over de agrarische sector. Bij ons ontdek je wat het boerenleven inhoudt en leer je over dieren, machines, natuur, producten, wet- en regelgeving en nog zoveel meer!

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het bijzondere leven op de boerderij. Dat doen we op een interactieve manier waarbij educatie en teambuilding de belangrijkste doelen zijn.

Als bestuurslid van ‘Limburgs Land en Tuinbouwbond regio Zuid Limburg’ kan ik vele ontwikkelingen volgen die betrekking hebben op mens en maatschappij. Daarnaast ben ik betrokken bij gemeentelijke zaken en ontwikkelingen in de boerensector. Voor de gemeente Eijsden – Margraten ben ik het aanspreekpunt namens de boeren en probeer ik hun belangen zo goed als ik kan te behartigen.